Klimahandledag den 25. april 2024

Torsdag den 25. april 2024 var det national klimahandledag.
I Hillerød blev dagen markeret med en fejring i Kulturaksen klokken 16-20 med masser aktiviteter og handling for børn og voksne.

‘Mænds Mødesteder Hillerød’ var sammen med ‘Repair Cafe Hillerød’ repræsenteret på klimahandledagen bl.a. med en cykelstand, hvor vi klargjorte cykler til forårstur i det grønne.


Klimahandledag i Hillerød den 25-04-2024

Opstart af Håndlanger teamet

Så fik vi endnu en aktivitet i ‘Mænds Mødesteder Hillerød’

Håndlanger teamet er en gruppe mænd, der har lyst til at udføre mindre krævende, men praktiske opgaver i Frivilligcenter Hillerød.

Vi har flere opgaver i pipeline, men startede i dag med at gennemgå, fikse og smøre alle stolene i værkstedet. Og der blev også tid til en god snak og en kop kaffe undervejs… 😉

Håndlangerne mødes hver torsdag i tidsrummet kl. 10.00 – 12.00 i Frivilligcenterets værksted.

Ugens hemmelige gæst den 9. februar 2024

I dag var vores ‘Ugens hemmelige gæst’, Thorbjørn Zeuthen Tirsted, fra Hillerød bibliotek. Thorbjørn er litteraturformidler og til trods for den måske for nogen lidt ‘tørre’ stillingsbetegnelse, var det en spændende og inspirerende oplevelse!

Litteraturformidler Thorbjørn Zeuthen Tirsted

Og hvad kan vi så lære af en litteraturformidler?
For det første fandt vi ud af, at langt de fleste i mandegruppen ikke læser skønlitteratur eller digte. Det fik vi da så lige en smagsprøve på… 😉

Prøv at læse Ole Sarvigs digt højt – ord for ord – og mærk efter, hvad digtet ‘fortæller’ dig:

SEN EFTERMIDDAG
Det er sen eftermiddag.
Mennesker står,
somom de lyttede.

Det forunderlige er, at når digtet læses højt i en gruppe, vil man opleve, at digtet og ordene opfattes forskelligt og dermed også ‘fortæller’ noget forskelligt.
Udover at digtet pludselig bliver ‘levende’ og flertydigt, bliver man også påmindet om, hvordan man selv kommunikerer, og hvordan andre opfatter budskabet.

Endvidere fik vi et spændende indblik i de mange muligheder i biblioteket – for blot at nævne nogle muligheder:

– Fællesspisning (Hygge, mad og snak for gæster i alle aldre)
– Zokrates klubben (hvor emner drøftes efter et bestemt samtalekoncept)
– Læsegrupper (hvor man læser bøger og drøfter dem i fællesskab)
– Film i stemning (‘hemmeligholdte’ film som udfordrer beskueren)
– Udstillinger (Skiftende maleriudstillinger o.lign.)
– Fælleslæsning (Læsegrupper for ensomme mænd under 50 år)
og meget andet…

Mænds Mødesteder Hillerød – Nytårskur

Så blev det Nytår – med et Nyt år for ‘Mænds Mødesteder Hillerød’.

Det er næsten ikke til at forstå, at vi allerede nu tager hul på et Nyt år for Mænds Mødesteder Hillerød, som efter opstartfasen i oktober nu begynder at tage hul på et nyt spændende 2024.
Men for at se fremad – må vi nogen gange se bagud…

Mænds Mødesteder Hillerød blev etableret den 12. oktober 2023

Og siden er det gået slag i slag med fredagsmøder, flere ‘Ugens hemmelige gæster’, ekskursion til Beredskabsstyrelsens Museumsdepot, juleevent i Street Food Hillerød, cykelprojekt for fordrevne ukrainere i Hillerød, faglig sparring med Hillerød Kommune Fællessektionen Ældre og Sundhed, modtagelse af donationer fra bl.a. Rotary og senest Nytårskur i 9 Ni Sushi Hillerød.

Det bliver spændende at se, hvad 2024 bringer til ‘Mænds Mødesteder Hillerød’.

   

   

 

 

Ugens hemmelige gæst den 26. januar 2024

‘Ugens hemmelige gæst’ i dag var Jess Nørgaard fra Hillerød 2 Hemmingway Club.
Hemingway Club® er et socialt netværk for voksne mænd i alderen fra 60+ med en ambition om at skabe en aktivitet i form af et fællesskab, hvor mænd i 60+ alderen kan trives og vedligeholde og udvikle deres sociale kompetencer og derved bane vejen til det gode liv.

Således er der nogle helt åbenlyse sammenfald med ‘Mænds Mødesteder’ – og så alligevel også nogle konkrete forskelle. Og det er netop i forskellen, vi fandt nogle gode og positive samarbejdsmuligheder for begge parter, og vi glæder os til samarbejdet.

Hvis nogen har lyst til at stifte nærmere bekendtskab med Hillerød 2 Hemmingway Club, er her kontaktoplysninger:

Ugens hemmelige gæst den 12. januar 2024

‘Ugens hemmelige gæst’ var Bjarne Vilhelmsen fra FdMJK (Fredensborg Model Jernbane Klub).
Det var en meget interessant gennemgang og visualisering af klubbens modeljernbane i Fredensborg. Klubben har til huse i et ca. 50 m2 stort kælderlokale, hvor deltagerne har bygget en ca. 400 m lang togbane ind i et meget alsidigt og tematiseret modellandskab af by og land, havekolonier, højhuse, industri, virksomheder etc.

Modeljernbanen er så stor, at der uden problemer kan køre 12-14 togsæt samtidig. Alt er styret elektronisk, hvor intet er overladt til tilfældigheder.

Vi blev belært om, at det ikke hedder skiftespor, men sporskifte 💥
Og Bjarne udviste en fantastisk detaljeret viden om tog. Så nu ved vi alle, hvad forskellen er på et MY og MX lokomotiv 🙂

ROTARY donation til Mænds Mødesteder Hillerød

Mænds Mødesteder er fællesskaber, hvor alle mænd, uanset alder, baggrund eller evner, kan mødes og deltage i meningsfulde aktiviteter og hyggelige samtaler over en kop kaffe.
I den forbindelse modtog ‘Mænds Mødesteder Hillerød’ mandag, den 18. december 2023, en donation på 5.000 kr. fra Team ROTARY Nordsjælland til forplejning i forbindelse med sociale meningsfulde aktiviteter og samtaler i 2024.


Fundraiser teamet Anders, Birger og Jens

Herligt fredagsmøde i samvær med fantastiske deltagere.

Hvilket herligt fredagsmøde, den 15. december 2023, i samvær med fantastiske deltagere.
Vi havde besøg af repræsentanter fra Hillerød Kommune, Fællessektionen Ældre og Sundhed. Udover en formidabel frokost var det også meget berigende at høre om mulighederne for sparring mv. i Hillerød Kommune.
Vi har således modtaget kontakt til en konsulent i DGI vedrørende ‘Sunde Seniorer’ og sparringspartner i senioridræt.

Endvidere har ‘Mænds Mødesteder Hillerød’ mulighed for sparringspartnere indenfor ergoterapi og lignende i Hillerød Kommune.

Efter den formidable frokost skal gymnastikbukserne vist findes frem… 😉

Cykelprojekt som aktivitet i Mænds Mødesteder Hillerød

Pilotprojektet ”Cykelindsats for fordrevne ukrainere i Hillerød” er nu organisatorisk underlagt ‘Mænds Mødesteder Hillerød’ som en ny fast aktivitet, hvor flygtninge eller andre med særligt behov kan komme i betragtning til at modtage en brugt, men istandsat og lovlig cykel.
Erhvervsliv samt private institutioner og borgere i Hillerød inddrages efter behov.

Aktiviteten indgår i ‘Repair Cafe Hillerød’, hvor formålet er at fixe gamle ting med henblik på at give dem længere levetid.
Aktiviteten går fint i tråd med et politisk signal og opbakning til landets Repair Cafe’er med en mindre økonomisk pulje, som skal gå til at støtte den cirkulære økonomi og lave en handlingsplan, der skal fremme reparationer af forskellige genstande og give nemmere adgang til reservedele.


Værkstedsfaciliteter i cykelprojektet

 

 

 

 

 

Smag på alle verdens hjørner i Streetfood Hillerød

Fredag den 1. december 2023 fik vi afprøvet en ny (jule)event i ‘Mænds Mødesteder Hillerød’.

Street Food Hillerød er et gadekøkken beliggende i Hillerød. Det er en populær destination for folk, der er på udkig efter efter noget anderledes og spændende mad med en unik og international twist.

Køkkenet tilbyder et bredt udvalg af retter fra forskellige dele af verden, herunder asiatiske, mexicanske, italienske og amerikanske køkken. Der er noget for enhver smag, uanset om du er vegetar, veganer eller kødspiser.

Stedet har en afslappet og livlig stemning, hvor man kan nyde sin mad sammen med venner og familie.

Det var en ny og hyggelig (jule)event for fællesskabet i ‘Mænds Mødesteder Hillerød’.