Smag på alle verdens hjørner i Streetfood Hillerød

Fredag den 1. december 2023 fik vi afprøvet en ny (jule)event i ‘Mænds Mødesteder Hillerød’.

Street Food Hillerød er et gadekøkken beliggende i Hillerød. Det er en populær destination for folk, der er på udkig efter efter noget anderledes og spændende mad med en unik og international twist.

Køkkenet tilbyder et bredt udvalg af retter fra forskellige dele af verden, herunder asiatiske, mexicanske, italienske og amerikanske køkken. Der er noget for enhver smag, uanset om du er vegetar, veganer eller kødspiser.

Stedet har en afslappet og livlig stemning, hvor man kan nyde sin mad sammen med venner og familie.

Det var en ny og hyggelig (jule)event for fællesskabet i ‘Mænds Mødesteder Hillerød’.

 

Ugens hemmelige gæst den 24. november 2023

Ugens hemmelige gæst i dag var Anette Nielsen, leder af Frivilligcenter Hillerød.
Frivilligcenter Hillerød er et væksthus for frivilligt socialt engagement.

Som interesseorganisation understøtter og repræsenterer Frivilligcenter Hillerød de lokale frivillige sociale foreninger og fællesskaber.
Frivilligcentret fungerer som et naturligt bindeled medlemsforeningerne imellem samt mellem foreningslivet og kommunen og mellem foreninger og borgere, der enten ønsker at arbejde frivilligt eller at gøre brug af foreningernes tilbud om støtte og aktiviteter.

Anette anpriste pionerarbejdet i forbindelse med opstarten af ‘Mænds Mødesteder Hillerød’ og med ønsket om et frugtbart samarbejde, så ‘Mænds Mødesteder Hillerød’ bliver en integreret del af frivilligcenteret.

 

Spændende besøg i Beredskabsstyrelsens Museumsdepot i Esbønderup

‘Mænds Mødesteder Hillerød’ var 21. november 2023 på et spændende besøg i Beredskabsstyrelsens Museumsdepot i Esbønderup.
Besøget gav et interessant indblik i Beredskabsstyrelsens historie:

Beredskabsstyrelsen blev etableret i Danmark i 1938 under navnet Center for Civilforsvar (CCC). Formålet med etableringen var at styrke landets evne til at beskytte civilbefolkningen mod farer og ulykker. CCC blev først og fremmest oprettet i lyset af den stigende spænding i Europa op til Anden Verdenskrig og den deraf følgende frygt for luftangreb.

Under Anden Verdenskrig blev CCC’s opgaver udvidet, og organisationen spillede en vigtig rolle i civilbefolkningens beskyttelse mod luftbombardementer og andre farer. Efter krigen blev CCC fortsat brugt til at sikre civilbeskyttelse, herunder at håndtere farlige stoffer og beskytte mod atomvåben.

I løbet af 1960’erne og 1970’erne blev CCC omdøbt flere gange og udviklede sig til sin nuværende form som Beredskabsstyrelsen. Den fik en mere bredspektret rolle med ansvar for at håndtere alle former for ulykker og katastrofer, herunder brande, oversvømmelser, kemiske udslip og naturkatastrofer.

Op igennem 1980’erne og 1990’erne blev Beredskabsstyrelsen moderniseret og udvidet. Styrelsen oprettede flere regionale centre rundt om i landet, hvilket gav den større nærhed til borgerne og bedre muligheder for at koordinere indsatsen ved større ulykker eller katastrofer.

I det 21. århundrede har Beredskabsstyrelsen fortsat sin udvikling og tilpasning til nye trusler og udfordringer. Styrelsen indgår i både national og international krisehåndtering og er blevet en central aktør i beredskabsarbejdet både i Danmark og globalt.

Beredskabsstyrelsen har et bredt spektrum af opgaver og har ansvar for at uddanne og træne beredskabspersonel, udarbejde beredskabsplaner, håndtere kemiske og farlige stoffer, indsatser ved større ulykker og katastrofer samt yde støtte til internationale indsatsstyrker. Styrelsen samarbejder tæt med andre aktører i beredskabet, herunder politiet, forsvaret og sundhedssektoren, for at sikre en effektiv og koordineret indsats i krisesituationer.

Ugens hemmelige gæst den 3. november 2023

Fredag, den 3. november 2023, havde vi besøg af den første i en række af ‘hemmelige gæster’.
Denne uges ‘hemmelige gæst’ var advokat, Michael Jacobsen, fra Ret&Råd Hillerød, som på en meget levende og inspirerende måde fortalte om fremtidsfuldmagter, ægtepagter og testamenter. Michael sammenlignede en fremtidsfuldmagt med en forsikring, som man forhåbentlig aldrig får brug for. Men han fremhævede samtidig vigtigheden af at have taget stilling – ikke mindst til sine efterladte – hvis situationen skulle opstå!
Spørgelysten var stor, og indtrykket var, at det var en god indledning på rækken af ‘hemmelige gæster’.

Ugens hemmelige gæst

Med jævne mellemrum inviteres en ’Ugens hemmelige gæst’, som vil være en spændende person, der brænder for et emne, som gæsten vil formidle for deltagerne i ‘Mænds Mødesteder Hillerød’.