Middag onsdag – hvem spiser med?

Kære alle elefanter
På onsdag er det den sidste onsdag i denne måned, og derfor prøver vi igen, om der er stemning for en god middag sammen kl.18.00.
William og jeg vil så sørge for, at der er mad denne aften.
Vi vil godt høre fra jer, hvis I har lyst til at være med, bare så vi nogenlunde ved hvor mange ud over os selv, vi skal lave mad til.
Det er jo også den sidste uge inden, vi skal holde vores fødselsdagsreception.
Venlig hilsen
JEF

Klar til den store dag 1. november

Serveringen til Elefanthusets fem års jubilæum er nu sikret. Hotel- og Restaurantskolen i Valby havde forleden besøg af en flok energiske og nysgerrige Elefanter, som kunne drage hjem med tips og tricks til lette og sunde serveringer  for jubilæumsgæsterne.

Kære alle elefanter
Så er det i morgen klokken 14-16, der er pandekager og champagne i festsalen på Københavns Rådhus.
Der er stadig pladser, hvis der er flere, der vil med.
Jeg er foran rådhuset cirka klokken 13.45.
Med de bedste elefanthilsener
Jef

Seks elefanter og en mastekran – Ludvigs rapport

Husk at melde jer til, hvis I vil med på Rådhuset på tirsdag fra klokken 14-16!
Egentlig skulle turen have været en cykeltur til “Nordfronten” efter at vi havde gennem cyklet hele “Vestfronten”, men pludselig opstod muligheden for at komme i Mastekranen på Nyholm, efter at kranen har gennemgået en større renovering og været lukket for besøg gennem næsten et halvt år. Sammen med en gunstig vejrudsigt så slog jeg til og lavede en ændring til programmet.Vi mødtes ved indgangen til Nyholm, og efter at have set marinestationens flagbastion samt mindestenen for faldne 1940-45, gik vi langs de gamle bindingsværkshuse ( ca. 1727) de såkaldte “Takkelads-huse”. De, der var mødt ind i god tid, nåede også at se og høre Søværnets Tamburkorps, der var ude på en øve-runde i det gode vejr.Herfra forbi stop-bommen fra det tidligere værftsområde med 3 og en halv bedding og over til Mastekranen. Områdets historik blev gennemgået på 1.etage hvor et stort 3 dim. Kort (Anno 1960) som gav et godt overblik over hele “Holmens område” medens det endnu var en flådestation og en stor arbejdsplads. Gruppen på 7 “elefanter” arbejdede sig langsomt op gennem kranen og endte til sidst på den åbne repos under tagkonstruktionen på husets top. Undervejs væltede en enkelt figur – en premierløjtnant – men vi fik gjort skaden god igen og pudset uniformen lidt af ved samme lejlighed. Mætte af det imponerende udsyn trak elefanterne sig tilbage og lagde vejen forbi Sixtus Vold, hvor “Rigets Flag” står. Billede blev taget på stedet, der kaldes “Elefanten” , navngivet efter det udrangerede linieskib, der blev sænket for at danne fundament for kaj området på stedet. Rundtur på volden efterfulgt af frokost ved den sømilitære sejlklub nær det gamle KFUM-orlogshjem. Et træhus, der i dag går under navnet “Bræddehytten”.Efter spisning af de af Klaus velsmurte sandwich drog man nu på cyklerne i retning af “Christianitternes ydervold”, hvor man gjorde ophold på 2. Redan, hvor et mere kedeligt kapitel i Danmarkshistorien udspandt sig efter 2. Verdenskrig, nemlig henrettelserne der fulgte med retsopgøret i perioden 1946-48. Videre med cykler ind over det centrale Christiania, hvorefter vi afsluttede dagen med et kort stop ved “papirøen”, hvorfra der var fin udsigt til Arsenalet og den gamle hovedindgang til Holmen. Dette var turens hovedtræk og efter små 4 timers samvær drog elefanterne hver til sit.Med vanligt trut. Ludvig

Plads til flere på kokkeskolen

Hejsa Elefanter
Det er nu sådan, at vi mangler et par elefanter til kurset tirsdag den 4. klokken 13-15
og torsdag den 6. klokken 9.00-11.00.
Det er et par hyggelige timer, vi får, evalueringen af sidste kokkeskole var rigtig god – så hvad venter I på?
TRUT OG SÅ ER DET SUND MAD
Niels
Giv besked senest mandag.
Nielsba17@gmail.com

Tur i Mastekranen

Kære alle Elefanter
Så er det lykkedes for Ludvig, at vi kan få en tur i Mastekranen på torsdag den 22. september.
Man kan møde op i Elefanthuset klokken 9.00, hvorfra der er samlet cykeltur, eller møde ved MP vagten på Holmen kl.10.00
Vi ved godt, det er et kort varsel, men det blev lige pludseligt muligt at arrangere.

Stor middagsaften den 31. august

Kære alle elefanter
Så starter vi op med den første af en række middagsmad-aftener den 31. august klokken 18.00.
Dette er den nye måde, hvor vi laver middag den sidste onsdag aften i hver måned. William og jeg har påtaget os opgaven denne gang, men alle er velkomne til at melde sig ind til den næste i rækken.
Vi vil starte op med at forberede middagen, efter at Ronkedor koret har sunget. Vi har valgt at vi vil grille her den første gang, og der vil også være dessert efter hovedretten.
Da det nu er første gang, vil vi gerne have tilmelding fra jer. Så I kan melde jer  på mail eller give besked en af dagene, hvor I er i huset.
Vi glæder os til at sætte gang i spisningerne igen. De, der ønsker at være med til at lave maden, er selvfølgelig også velkomne
Med de bedste elefant-hilsner
Jef

Kulturel cykeltur langs Vestvolden

Vi planlægger en kulturel cykeltur langs Vestvolden torsdag den 1. september 2022.
Mødested vil være Avedøre S-togsstation klokken 10.00.
Herfra cykler vi nordpå langs Vestvolden og tager et par stop undervejs. Turen ender omkring Husum S-togsstation.  Antagelig omkring kl. 13-13.30.
Tilmelding udbedes, da der vil blive smurt super-sandwiches, som indtages på turen.Tilmelding pr. mail eller sms til Ludvig: jens28arne@gmail.com (51519815) senest tirsdag den 30 august 2022 klokken 18.00.
Bliver det meget dårligt vejr med udsigt til heldagsregn, vil turen blive aflyst.
Med tak og trut fra Ludvig